Mer om Alpha dog

Jag ändrar mig! Filmen var fruktansvärd! Fy jag tror inte jag har gråtit sådär mycket på riktigt länge. Mattias gick förbi och kollade på mig sen började han skratta. Gråter du frågade han. Snyftandes får jag fram ett nej. Det är ett sånt tillfälle jag ville säga: nej jag jag fick bara något i ögat! Han fortsatte skratta som en galning och utbrast sen: detta gjorde min dag!
Hur roligt kan det vara att jag har en tendens att bli känslig när jag ser på film?

Jag står dock fast vid att filmen var väldigt bra. Gripande! Får tummen upp från mig :)


Alpha dog

Ligger och kollar på film och som ni kanske förstår av rubriken så är det Alpha dog som står på menyn :)

Av vad jag har sett tills nu så tycker jag verkligen om den. Påminner lite om American history X vilket är en film jag verkligen gillar! Har inte sett klart den än men hoppas inte den blir till de sämre nu. Jag gillar den här slags filmer men det blir aldrig att jag kollar på det. Det är ju inte direkt nån sån där feel good film som man sitter och myser till en fredagskväll.
Så när de väl går på tv så får man passa på och kolla.

Får väll göra en recension av den imorgon eller så :)!


Gör om gör rätt!

Hade filmkväll med Alex och Sanna igår och efter filmen så blev det att man bara satt och tjöta om allt mellan himmel och jord.
 
Ett ämne som kom upp var: tänk om man kunde få gå tillbaka i sitt liv och göra om saker. Hur bra skulle inte det ha varit? Att ta bort alla sina misstag. Jag satt och tänkte på exakt vilka saker jag skulle velat ändra på.
Jag skulle sett till att jag stod upp imot människor när jag var liten som tyckte det var kul att trycka ner mig.
Jag skulle sett till att lagt full fokus på skolan och pluggat ordentligt så jag fick betyg som avspeglar vad jag faktiskt kan. För hur tröttsamt är det inte att nu se tillbaka på skolgången och veta att allt det där var bara slarvgöra.
Att jag kunde så mycket bättre. Jag skulle sett till att lyssnat på de människorna som brydde sig om mig istället för den som ville mig illa. Även om det inte var något han gjorde medvetet.
Det jag ångrar mest av allt är att jag lät mitt år i Usa bli till något jag inte ville. Jag hade alla möjligheter i världen till att göra det till världens bästa år men jag lät de rinna ut i sanden. Jag la inte fokusen på att jag skulle ha så kul som det gick utan jag tänkte hela tiden på någon annan och blev istället isolerad i mitt rum. Det sorgliga var att jag gick med på det. Som att det inte var något konstigt alls.
 
Så när jag ser tillbaka på det nu är det så mycket jag skulle kunnat ändra och fått ett bättre liv. Men jag vill faktiskt inte ändra någonting. Jag tror att alla de här händelserna har skapat den jag är och jag gillar den här personen starkt! Haha det trodde jag nog aldrig att jag skulle säga för några år sedan. Men jag har ett bra liv med en underbar familj och underbara vänner. Inte sjutton trodde jag att jag innan jag fyllt 21 skulle vara sambo med världens bästa kille och att vi skulle ha en hund ihop. Livet kanske inte är det lättaste ibland men jag skulle aldrig i mitt liv byta ut det för det.
 
Så nu frågar jag er istället, skulle ni vilja ändra något i ert liv?

Stress

Varför känns det som att stress är en del av att bli vuxen. Det är ingen fokus på att slappna av på samma sätt. Det finns tusen måsten som går före. Senare veckorna så har det kommit grej efter grej och såfort man börjar känna sig klar så kommer det något nytt ännu en gång. Jag har ett stort stressmoment som hänger över mig och drar ner mig varje dag hur lugnt man än tar det. Men idag ser jag till att ta tag i det så att jag snart kan få leva vidare som vanligt.

Det är påfrestande när det är mycket som händer och jag tror inte jag är den enda som från gång till gång känner sig väldigt svag och besegrad. Men det är när allt är som värst som man måste vända på det och visa vad man klarar av. Efter alla de stressfaktorerna som funnits så känner jag mig bara stark för jag klarade mig att ta mig igenom dem med vettet i behåll :)

Jag tror att dagens tips för alla där ute är att tänk lite som ett barn :) de ser inte allt de måste göra utan det som de VILL göra. På så sätt kan man rikta in sig lite mer på sig själv och våga vara lite mer egoistisk för sitt eget välbefinnande.

För att avsluta mitt väldigt förvirrande inlägg så lägger jag upp en "egobild" för att förstärka poängen lite :D


Say what?

Hade skrivit värsta långa inlägget i söndags som jag var helt övertygad om att det hade kommit upp. Så såg jag nu att det inte alls hade det och att det enda som återstod av det var rubriken. Sjukt irriterande när man tycker att man är duktig och skriver.

I söndags la jag hela dagen på att fixa iordning hemma. Jag städade och möblerade om. Jag blev sjukt nöjd faktiskt och underlättade när Mattias gillade det med. Annars skulle de väll bara va att ställa tillbaka allt. Så är det ju när man är sambo, man får inte bestämma själv. Men det är oftast jag som får som jag vill i slutändan ändå :) men inte alltid!


Lördag <3

Jag älskar lördagar! Jag skulle nästan vilja att det var lördag varje dag! Men de kanske skulle ta bort de roliga med det efter ett tag. Men man har den där känslan när man vaknar att man måste inte gå upp. Man kan ligga kvar hela dagen om det vore så. Okej Zelda skulle väll hata mig då men ändå känslan att man kan. Sen är ju lördagar också dagen då allt händer. Inte för min del kanske :D Oplanerade är mer min stil.

Men för att byta ämne så ska jag istället berätta om min fredag. Efter jobbet så begav jag mig hem till mamma och träffade min underbara systerdotter. Just när jag tror att nej nu är det inte möjligt att älska henne mer så gör hon något så sött och fint att jag bara vill krama henne och aldrig släppa taget. Jag tror inte ens man kan förstå hur mycket jag älskar den ungen!

När Ellie var nattad så åkte jag, Malin och Emil in till stan och Mötte upp Sara. Hela syskonskaran med andra ord. Vi skulle nämligen på premiären på paranormal activity 4. De som känner mig förstår ju att det var kvällens höjdpunkt för mig.
Dock så blev jag lite besviken. Med tanke på att jag tyckte att 3an var så bra så hade jag väldigt höga förväntningar. Visst var filmen bra men jag förväntade mig att bli mer skrämd än det.
Mina syskon höll dock inte med mig om den delen. Filmnörd som jag är så tyckte jag inte att den tillförde så mycket till serien.

Men nu ska jag sluta skriva och hasa mig upp för att gå på en härlig promenad med Zelda :)


Hur gick det?

Ja hur gick det egentligen med att lägga upp bilderna? Inte bra alls skulle jag vilja säga. Det blev natti natti för mig såfort jag kom hem. Jag var så fruktansvärt trött så var ingen idé. Det har varit en riktig tung vecka igen så hoppas helgen hjälper mig med att slappna av lite.

Då kan man få en nystart till nästa vecka istället. Vi får väll se hur jag lyckas med det!


Shopping <3

För en eller två veckor sedan så lyckades jag vinna ett presentkort på jobbet värt 500 kr. Jag blev helt extatisk då jag aldrig brukar ha pengar över till att lägga på att shoppa kläder och dylikt. Tanken inom mig när jag tog imot presentkortet va verkligen: de va la fan på tiden! Jag gick runt med ett sånt där riktigt löjligt leende resten av dagen.

Så idag bestämde jag mig för att nu var det dags att kolla runt lite i olika affärer för att se om jag hittade något jag ville ha. Det tog inte många sekunder innan kortet var nollat. Det som verkligen gjorde mig överlycklig var att när jag skulle ta upp ett kort ur plånboken så hittar jag ett till presentkort! De måste ha legat där minst sen i julas. Så då kunde jag kolla runt lite till ju :)

Ska lägga upp bild på vad jag har köpt lite senare! Om jag inte somnar för jag är dödstrött!


Tog steget!

Har gått och funderat fram och tillbaka väldigt länge på om jag vill studera. Jag har ju saknat det jätte mycket då jag faktiskt tycker om det här med att skriva arbeten och så. Fast sen så vill man väll alltid ha det man inte har. Om jag plugga skulle jag säkert sakna att jobba.

Men igår tog jag modet till att söka. Det blev till förskollärarprogrammet! Jag har ju sagt länge att jag vill jobba med antingen med hundar eller med barn. Så fokusen blev på barn till slut :)

Varit lite osäker på att jag inte kommer in pga att jag har ig i naturkunskap. För det är ju en av kraven på vad man ska ha läst tidigare. Så nu har jag sökt så jag kan tenta upp det i slutet av nästa månad. Jag hoppas det förbättrar mina chanser lite mer i vilket fall :)


Vuxenpoäng!

Idag har jag för första gången tvättat i vår tvättstuga :D Ändå har jag bott här ett ganska bra tag nu. Jag och Mattias har ju alltid haft när till hans föräldrar så när det har behövts tvättas så har det alltid blivit så att man har åkt det mer för behaglighetens skull. För då har man ju kunnat släppa lös Zelda i deras trädgård och springa med henne medans tvätten är på och de måste inte göras på speciella tider. Men nu tyckte hans föräldrar att det var tid för att vi gick och kollade in vår egna tvättstuga. Så nu har vi tvättat sedan klockan 4 och nu är nästan all tvätt borta! Vi har samlat på oss rätt länge :D

Iskallt över natten?

Något som förvånade mig imorse när jag gick upp var hur kallt det var. Det var det ju inte för två dagar sedan när jag var på jobbet senast. Så tur det att jag ändå hade ordentligt med kläder för säkerhetsskull. Men det var ju som att man möttes av en våg av kyla när man tog första steget ut från ens varma lägenhet.

På ett sätt så avskyr jag kylan när den är såhär meningslös. Ingen snö och inget mysigt med det. Men det får mig att verkligen längta ihjäl mig till jul! Det är ju verkligen världens bästa högtid. Så kommer väll börja räkna ner dagar nu bara för att jag började längta redan nu :)

Men för att byta ämne helt så ska jag tillbaka till jobbet idag. Nu hoppas jag på riktigt att det blir sista gången och jag inte om en vecka igen är jätte sjuk. De orkar varken mitt psyke eller min plånbok! Så nu får jag väll leva på kosttillskott de närmaste taget :)


Immunförsvar

Kan man ha en rubbning i sitt immunförsvar? Jag tror jag har det i så fall. Jag är alltid sjuk. Jag blir inte ens helt frisk innan jag blir sjuk igen. Det är så tröttsamt. Direkt efter jag varit på jobbet i en dag så får jag magsjuka. FML!

Jag vet inte vad det är för fel på mig men nånting verkar ju inte stämma. Såhär ofta ska man väll inte vara sjuk? Vill lägga in mig på medecinkur eller något så att jag blir frisk och sen håller mig frisk. Fick ny chef förra veckan och jag tror redan han hatar mig då det är andra gången jag sjukanmäler mig sen dess. Han verkar tro att jag gör det för att slippa jobba.

Men nu orkar jag inte skriva mer! Mår lite för illa för det. Bjuder på en bild på mig från igår.


Tjörn

Efter några hemska dagar så mår jag faktiskt lite bättre. Igår var nog den värsta dagen jag har haft i hela mitt liv. Det kändes ordagrant som att någon stod på mitt huvud och hoppade. Sånt tryck så man blev förvånad av att ögonen inte ploppade ut. Sen under natten till fredagen så blev det bättre och bättre. Huvudvärken släppte sakta men säkert och febern försvann. Jag här varit helt fri från mediciner idag förutom att jag tog nässpray en gång. Men det räknas ju knappt!

Men så idag så valde jag att följa med hem till pappa med min lillebror. Då slapp jag ligga och lida helt ensam hemma och Zelda fick en lekkamrat. Hon har varit så rastlös när jag varit sjuk så hon låg ordagrant och tuggade på mina händer i ett försök till att få mig att leka med henne.

Men ser fram imot en slapp helg med en del av familjen då jag kan lägga lite tid på att bara slappa. Ska bli skönt!

Tillägnar detta inlägget med några fina bilder jag och Mattias gjorde när vi skaffade instafonts appen. Enda bilden jag gjorde innan jag raderade appen. Självklart var det min lilla bebis på bilden :)


Japan style!

Jag var så sjukt överlycklig när jag efter inte ens vecka tillbaka på jobbet fick feber. Mådde dåligt när jag vaknade imorse men trodde mer att det låg i att jag var trött. Hade jätte ont i hals, huvud och var jätte snuvig. Men jag åkte till jobbet som vanligt och tänkte inte mer på det. Det tog inte lång tid innan jag blev jätte hängig och frös jätte mycket. Jag satt och skakade trotts att jag tagit på mig både jacka och vantar. Så när jag tagit en tablett utan någon påverkan så kändes det lika bra att gå hem. Det gick inte att koncentrera sig på jobbet.

På vägen hem såg jag något jag tyckte var ganska roligt! Det var en jätte stor grupp som stod och väntade vid ett övergångsställ. Jag vet inte om jag någonsin sett såpass många gå över samtidigt förr. Haha undrar om det är febern som gör mig så lättroad!
Men jag tyckte de påminde om i Japan där man sett videosar med så sjuuuukt många som ska över samtidigt. Hur många är ute och vandrar kl 11 mitt i veckan? Är inte folk på sina jobb då?


Omg!!

Hade rekord på läsare igår :o Bästa på ett tag i vilket fall! Jag höll på att trilla av stolen när jag såg dessa underbara siffror :D

Haha har det senaste haft en trogen läsare som är inne varannan dag och igår så hade två personer inne och kikade. Känns kul för gamla bloggen hade några fler läsare även om den inte var så stor direkt :)


Zelda <3 vatten

Zelda är helt galen i att "jaga" vatten. Hittade denna videon från andra dagen vi hade henne. Älskar de klumpiga rörelserna!


Testar :)

Testar nya appen med en liten film på min älskling


Bussen hatar mig!

Jag vet inte vad det är för fel på linje 80 men den vill aldrig någonsin komma den tiden som det står. Jag skulle ta bussen 33 och var där några minuter innan och kom det någon buss? Nej då! Det skulle ju inte vara roligt! 43 skulle nästa gå men inte då heller gjorde den mödan att komma hit. Nu står det stort på tavlan att den har fått en ny tid som är 51 och den är inte här ännu. Det som är ännu mer skrattretande är att nästa tur är om 1 min och de kanske ska strunta i den med. Lite patetiskt av västtrafik om tre bussar i rad inte ens dyker upp.

Nu har klockan slått över till den tiden bussen skulle kommit och det står en hel folkmassa vid hållplatsen men ännu ingen buss.

Haha live uppdateringen men nu kom bussen och klockan är är nu 58 så en halvtimme fick man vänta på en buss som går var tionde minut! Säkert skit tråkigt att läsa detta men kände för att klaga.