Feb. 27, 2013

Jag vill ha varmare väder! Är så sjukt trött på kyla nu även om vintern är ungefär den bästa tiden på hela året. Men det är mysigt och allt när man väl är inomhus men när man tvingas ut så är det inte lika skönt. Kom nyss in från en långpromenad med Zelda som var på över en timme. Känner mig knappt mänsklig längre utan mer som en istapp!

Jag längtar något så fruktansvärt till sommaren då man inte måste stå i tio minuter och pracka på sig kläder innan man kan gå ut. Vill bara kunna öppna dörren och springa ut utan att ens behöva ta på mig skor. Jag vill kunna gå i klänningar utan att behöva ha tjocka leggins under och slippa gå i mössa.
Det jag faktiskt saknar mest är att kunna cykla och åka inlines. Visst kan man cykla nu men är lite väl riskabelt med isfläckar lite här och var.

Men snart så! När de börjar gå lite mer mot vår då kommer cykeln plockas fram och göras iordning och sen ska det ut och motioneras! Vill testa att cykla med Zelda och funkar det bra så är det ju träning för både henne och mig :)


Jobb, jobb och åter jobb

De känns verkligen som att jag jobbar non stop. Inget dåligt med det dock för jag älskar mitt jobb. Har fått en bra kontakt med mina arbetskamrater och vi umgås även privat hela gruppen. Men ibland kan man behöva en liten paus för att faktiskt kunna tänka på annat också. För när jobb diskuteras i varje samtal man har på ett eller annat sätt så kan det bli lite mycket.

Men nu har jag en timme kvar innan jag ska hem och då ska ska jag lägga mig på soffan och bara slappa och inte ägna en enda tanke åt något som har med jobbet att göra förän imorgon. Ska bara se på någon film och äta godis och bara njuta av att vara "ledig".

Hundkurs

Idag ska jag på den näst sista tillfället jag ska på hundkurs. Är så tråkigt att det snart är över. Tycker det är jätte roligt och blir så glad över att se hur duktig Zelda är. Dock är det inte just dessa saker som vi tränar på som är hennes "problem". Hon är i allmänhet en hyfsat lydig hund. Hon kan alla grundläggande kommandon. Det som dock är hennes svaga sida är att hon är lite osäker.

Vi försöker konstant träna upp hennes självförtroende, Hon älskar ju människor i allmänhet och det har gått jätte bra att introducera henne för nya människor och hon klarar att vara med i stora grupper men dock har hon lite svårt att slappna av. Hon vill hålla koll på alla och vara med i gemenskapen. Jag tror ett av felen jag kan ha gjort när jag tränar henne är att jag tränat även när hon varit helt fylld av energi.

Det kanske inte ses som något dåligt att träna när man har mycket energi men hon vet inte vart hon ska rikta all energi och får då svårt att hålla fokus. Att jaga en skata kan vara femtio gånger mer intressant än att lyssna på matte. Därför ska man nog se till att ha tagit en riktigt lång promenad innan man sätter igång och ska träna. Men nu känner jag att jag vill ta nya tag och fokusera på de sakerna vi har svårt med så kanske alla vanliga grundkommandon får slipas på efter det.

Sen tror jag att jag ska investera i en kurs som är mer inriktad på det vi behöver :)


"God morgon"

Ännu en grymt härlig morgon..not. Sovit fruktansvärt dåligt för att jag drömt oavbrutet hela natten. Kom inte i säng när jag ville heller. Jag lovar mig själv varje gång att nu skjutton ska jag hålla det men ändå lyckas jag inte. Jag har för mycket grejer jag vill hinna med!

Men nu ska jag i alla fall om ett par minuter börja göra mig iordning för att sen ta mig mot jobbet. Åker inte med Mattias idag för ska ta en promenad med Zelda och lämna av henne hos en kompis som ska passa henne över dagen. Han skulle in tidigare till jobbet med. Jag bor ju bara en 20-25 minuters gångväg ifrån jobbet vilket är härligt. Man kan ta sig dit utan buss och så. När det blir varmare ute ska jag nog börja cykla dit. Så får man lite träning på köpet!

Nej nu tickar klockan på snabbt så nu hinner jag inte ligga här och skriva mer. Men får försöka bli lite mer aktiv igen. Förhoppningsvis lyckas jag bättre denna gången!


Feb. 19, 2013

Känns som jag aldrig har tid att blogga längre. Jag jobbar ju vad som känns som hela tiden. När jag väl kommer hem ska man på den korta stunden innan man lägger sig hinna med allt sånt här som kallas vardagssysslor. Slutar ju klockan 8 nu för tiden så blir ju inte alltid man är så pigg och fräsch då. Vi har sagt att vi ska gå upp tidigare på morgonen så man hinner med mer innan jobbet. Men lättare sagt än gjort för varje morgon får jag släpa upp Mattias ur sängen i sista sekund. Han lovar mig att han ska komma upp klockan 8 då alarmet ringer men istället stänger han bara av det och ligger kvar. Man kan skaka till honom och säga att nu måste vi upp och då får man alltid samma svar: Okej eller jag ska. Tidigast 11 får jag upp honom och då börjar vi ändå kl 13.

Så det är jobbigt att ta sig upp själv och finna motivation till att göra något annat än att ligga kvar och snooza. Sängen ser ju 10 gånger mer bekväm ut när man är trött. Sen lyckas jag inte så bra med att komma i säng i tid så det påverkar ju såklart när man orkar ta sig upp.

Men idag ska jag lägga mig absolut senast kl 24. Annars kommer jag inte orka hela veckan!


Ångrar jag mig?

En fråga som många ställer när de träffar mig nu för tiden är om jag ångrar mig över att jag klippte av mig mitt hår. Jag kan säga att svaret på den frågan är väldigt delad. Ja på ett sätt så ångrar jag mig något extremt för jag har alltid velat ha långt hår. Sådär vackert hår som man ser så många andra tjejer ha. Jag ville kunna göra massa olika frissyrer och locka det om jag ville.
 
Men mitt hår blev aldrig på det sättet. Jag var aldrig nöjd med det. För även om jag sparade och sparade så gick det inte över en viss längd. Det gick en bit förbi axlarna och sen blev det bara slitet istället. Så mitt hår kunde se fint ut i rötterna och ligga slätt och fint där men sen blev det frissigt och trassligt ju längre ner man kom. Jag kunde inte gå en dag utan att se till att håret borstades ordentligt för då trasslade allt ihop mig och jag hade riktiga problem med det.
Det kändes som jag försökte allt. Jag gjorde inpackningar, jag bytte schampo jag klippte mig regelbundet. Jag testade till och med olja i håret. Men inget gav det resultatet jag var ute efter. Det var svårthanterligt och gick nästan alltid med det uppstatt eller gömt under en mössa.
 
Sen finns det en del av mig som verkligen är störtnöjd över att ha klippt bort allt. När jag fixar håret och har på mig smink så tycker jag att det är riktigt snyggt. Jag har bara svårt med det de dagarna man inte orkar fixa sig och man ordagrant känner sig som en liten pojke, Det kändes som den där naturliga skönheten man kan ha bara försvann och att man nu måste kämpa tio gånger mer för att se fin ut.
Men det är luftigt och skönt. Håret är aldrig i vägen på något sätt och man kan nästintill bara gå upp ur sängen utan att göra någonting med det. Bara de att slippa ha håret i hela ansiktet bara för de blåser ute är helt underbart!
 
Så ja jag trivs i mitt hår men om man skulle fråga mig om jag tänkte behålla de kort så är svaret på den frågan nej. Jag gillar det men jag gillar mer att ha långt hår så jag ska låta detta växa ut. Ska se till att toppa sisådär var tredje månad för att se till att det inte är slitet. Så detta var nog bara bra för mitt hår och jag tror att det kommer öka kvaliten på det asevärt när de väl blir längre igen.
 
 
Här har vi då långhåriga Emma!
 
Och här har vi den korthåriga versionen!
 
 
Va tycker du att jag ser bäst ut i?

Videoblogg

Här är den otäcka sanningen av hur jag ser ut en helt vanlig dag. Nej jag tänkte vara såpass snäll att jag bjuder på en extremt trevlig videobolgg där jag pratar om.. ja vad pratar jag om egentligen :)
 
Enjoy!
 

 


Vilken dag är det?

Jag hatar att jag är så extremt förvirrad med vilken dag det faktiskt är. I mitt huvud kan det inte vara något annat än söndag men tydligen är jag en dag fel. Men detta kan bero på att jag på mitt nya jobb kommer arbeta på söndagar och vara ledig på fredagar.
Så det uppstår en lätt förvirring när man inte är van vid det. Det släpper nog med tiden antar jag!

Så idag är det lördag då som sagt. Gårdagen spenderades med att först va lite bakis och sen åka hem till mamma :) eller rättning.. Mattias va bakis och sen åkte vi till mamma. Fick ta hand om min lille klagpelle hela morgonen. Så idag har jag varit hos mamma till 6 tiden ungefär då vi bestämde oss för att bege oss hem och slappa där istället.


Hej där

Jag har varit extremt frånvarande från bloggen det senaste. Det beror på att mycket har hänt i mitt liv och det har knappt funnits tid till att andas för mig. För det första så har jag sen senast bytt jobb. Jag kommer fortfarande jobba som säljare men på ett helt nytt ställe. Jag behövde verkligen detta med tanke på att jobbet mer hade blivit en rutin än en utmaning. Jag älskar verkligen mina gamla kollegor men det var dags att ta ett nytt kliv i livet.

Jag har bara jobbat tre dagar på det nya jobbet men än så länge så trivs jag jätte bra. Alla är jätte trevliga och första dagen jag sålde lyckades jag få ett riktigt bra resultat. Så att det startade bra satt ju absolut inte fel!

En annan härlig sak är att allt krångel med vår hund är över nu!! Så nu är hon vår helt och hållet utan massa tjafs. Det visste vi ju redan från början då allt hade gått rätt till vid köpet även om en viss person ville intala sig något annat.
Lyckan som infaller sig i kroppen då är obeskrivlig. Detta har hållt på sedan september så var så trött på det att jag höll på att bli fullkomligt galen.

Men nu kan jag släppa allt gammalt och bara blicka framåt istället. Bara se alla möjligheter som finns där för mig!
En nystart var verkligen det jag behövde!