Där blev det kort!

Så i söndags hände det. Efter många om och men klippte jag av håret. Jag hade tröttnat på mitt långa hår för längesedan och kändes mest som det bråkade med mig. Även om det var helt nyklippt såg det slitet ut och det blev aldrig långt. Så till slut gav jag upp. Jag ville ha fräscht och fint hår utan massa problem. Så när detta växer ut ska jag försöka att klippa det med jämna mellanrum så att det håller sig fint. Sen ska jag försöka hitta något bra schampo som ger det den där extra lystern. TreSémme i all sin ära men jag tror inte det är så himla bra som ett "riktigt" schampo i slutändan.

Vi får se jag kanske fortsätter hålla det kort. Kanske fastnar för det :)


What a feeling!

Åh jag vill springa runt och dansa och sjunga just nu. Livet känns ganska bra precis just nu. Så vad är då anledningen till all denna glädje? Jo jag vaknade imorse och jag var pigg! Jag kunde likaväl ha hoppat upp ur sängen.
Det var så längesen jag vaknade och inte var trött att jag kan knappt minnas det.

Jag har i många år haft problem med sömnen. Jag känner inte den där trötthetskänslan på kvällen och då har jag svårt att gå och lägga mig. Det resulterar självklart att jag blir trött när jag ska upp istället och redan där har den onda cirkeln börjat. Jag har aldrig hittat vägen ut ur det men nu känns det ändå som att jag är på god väg. Denna veckan har jag ett flertal gånger lyckats lägga mig innan kl 23 vilket är extremt bra för mig. Nästa vecka hoppas jag på att jag lägger mig innan 22 istället :)

Ännu ett inlägg om hur trött eller pigg jag är :) måste vara extremt intressant för andra att läsa.


Nomnom!!

Inget nyårslöfte här nej!


Ögon som går i kors

Åh va jag skulle velat ligga kvar i sängen och mysa nu! Nätterna går alltid för fort. Känns ju knappt som att jag hinner somna innan jag går upp. Jag är ju en person som verkligen älskar att sova med så skulle gärna lagt till några timmar extra varje natt :) hade svårt att somna igår även om jag låg gott i sängen. Mådde jätte illa av någon anledning. Fick inte i mig någon mat utan fick trycka i mig youghurt till slut för att inte gå runt med en tom mage.

Jag försökte ta mig iväg lite tidigare idag med för att jag ville hinna med den tidigare bussen. Hur tidigt jag än brukar gå så är bussen alltid där innan mig. Men idag tänkte jag att nu sjutton ska jag hinna den. Jag brukar vara framme precis innan jag börjar annars och är det ett enda stopp så blir jag sen. Så jag måste börja gå upp tidigare för att se till att alltid ta en buss innan. Men i vilket fall så var jag ute i rätt god tid och innan jag är framme ser jag bussen åka förbi. Man kan springa sista biten men man hinner endast om bussen behöver stanna vid rödljuset. Men eftersom de va grönt så visste jag att det bar kört. Men då ser jag hur en till buss kommer och det slår över till rött. Jag började springa som en galning och jag hann exakt. Jag var helt utslagen men jätte lycklig.

Så allt som allt började denna dagen rätt bra :)


Jan. 15, 2013

Det blev inget med att kura ner sig under en filt för mig igår. Jag fick lov att lägga mig under täcket när jag skulle sova men inte innan dess i alla fall. För istället för att mysa så fick vi besök av Jocke och Sanna. Fast det var ju ganska mysigt i sig med :)
Så vi åt tacos och sen såg vi på Mattias gamla hemmavideos! Han har velat visa mig dem enda sen vi träffades och nu gick han äntligen tag i en VHS och är super glad.
Jag vet inte vad som är sötast, han när han är super exalterad över att få visa eller när han är liten i filmerna.

Fick städat hela lägenheten igår med! Det var väldigt skön känsla. Vi har haft det små stökigt ett ganska bra tag. Så nu var det dags. Gjorde till och med en lista och skickade till Mattias så gjorde han sin del under dagen och sen tog jag resten när jag kom hem.


Kaaaallt!

Jag fryser! Konstant! Fy just nu längtar jag till sommaren och då förstår man verkligen att jag tycker det har blivit för mycket. Älskar vintern men nu orkar jag inte kyla mer. Vill ligga i sängen invirad i en stor varm filt. Skulle va hur mysigt som helst. Men tiden lär gå fort! De gör den ju alltid. Så snart är det väll sommar igen. Skulle faktiskt inte tacka nej till det. Men ikväll så ska jag till den där filten och mysa. Sen kanske jag virar in min söta pojkvän med :) han är som ett element ibland så.

Detta blev ett extremt osammanhängande inlägg men skrev ju något i vilket fall xD


Utelåst

Igår lyckades jag med det jag länge har fruktat! Jag lyckades låsa ute mig när jag skulle gå och slänga sopporna. Det var ganska kallt ute men jag tänkte att nejdå jag ska bara springa ut snabbt så jag struntar i jackan. Det är ju faktiskt bara ett par meter bort! Men det var först när jag skulle in igen som jag kom på att visst sjutton låg mina vanliga nycklar i min jacka. Som tur var kan jag i alla fall min portkod så jag fick stå inne i värmen. Min hund som var ensam i lägenheten måste ju blivit jätte förvirrad om hon hörde mig där ute.

Jag hade den extrema turen att Mattias mamma hade varit och handlat och var precis på väg hem. Så hon släppte in mig efter bara fem minuter. Ska lägga in ett förslag hemma att byta till ett lås som inte låser sig av sig själv!


Vilken skillnad

Något jag fascineras av är den extremt stora skillnaden det kan vara från att man kliver upp på morgonen tills att man är redo att gå. Nu menar jag såklart utseendemässigt! Jag har skrivit om det tidigare men jag tycker fortfarande att det är en så rolig grej. Man kan se ut som två hel olika människor. Nu är jag väll inte den som sminkar mig så mycket så skillnaden kanske inte blir enorm men man ser ju ändå en tydlig skillnad.

Nästan lite tråkigt att många känner det tvånget till att man måste vara sminkad och man måste se ut på det ena eller andra sättet. Jag älskar att gå osminkad! Det som dock gör att jag ibland kan tycka att det är jobbigt är för att jag ser så extremt trött ut när man inte sminkat bort ringarna under ögonen. Det försvinner ju lite naturligt när man sköter sömnen så då känns jag att jag egentligen hellre tar tag i problemet istället för symtomet :) sen kan jag dock säga att jag tycker att det är roligt med smink osv! Bara inte livsnödvändigt.

Här har ni min skillnad!


Aj!

Jag har så ont i kroppen idag alltså. Det roliga är att jag har ont för att jag fick massage! Jag har som extrem träningsvärk så man undrar ju nästan själv vad man har gjort. Carro fick mig seriöst att känna smärta jag aldrig upplevt förr. Jag brukar älska massage även om det gör ont för det gör inte ont på det sättet. Mer som att man vet att nu kommer de sticka till lite och sen släpper det.
Men denna gången var det som jag föreställer mig att det ska kännas att bli knivhuggen ungefär xD haha jo jag överdriver men det jag försöker förmedla är att det verkligen var en helt annan slags smärta.

Men jag känner att när detta ha lagt sig så kommer min rygg må mumma! Det var ju tydligen välbehövt med tanke på hur spänt det var. Så nästa gång kanske det känns lite mindre.

Men hade i vilket fall världens bästa dag igår. Har saknat min kära vän och man blir så ivrig över allt man vill prata om som man har gått och sparat på sen senast. Så fick mycket välbehövt prat och skratt :)


Hejsan Sverige!

Jag har ingen aning vart rubriken kom ifrån. Kanske det att det känns som att hela Sverige har PMS även idag. Sura jäkla gubbar allihoppa :D Nej nu ska vi inte överdriva. Det är det negativa med mitt jobb. Har någon en dålig dag så är det ju perfekt att ta ut det på första bästa person som ringer än. Med andra ord på mig. Då blir ju jag också sur och tar ut det på någon annan stackare. Men jag ska inte vara sur idaga vare sig folk är jobba eller inte.
 
Jag ska ju faktiskt träffa världens bästa Carro som ni redan vet! Då finns det inget som kan göra mig arg. Ska ju få massage till min onda rygg med <3
 
Nu är min rast över så hinner inte skriva så mycket mer men jag hoppas att ni nöjt av denna underbara läsningen :)

Min dag

Idag har varit min bitter dag. En sån dag då det är helt okej och vara grinig. Jag har inte haft någon ork alls och som sagt det tror jag inte att jag var den enda som kände. Mitt humör steg dock ju längre in på dagen jag kom och nu är jag på riktigt super humör! Kanske är för att jag unnade mig en powernap på soffan förut, helt underbart om man är trött!

När jag kom hem så lagade jag köttbullar och Mattias fick i uppgift att fixa moset. Var väll inte det godaste jag ätit men är ju tanken som räknas :)

Just nu är jag helt redo för att stänga ögonen och flyta iväg in i drömmarnas land. Längtar redan! Sen så kommer ju morgondagen snabbare då med. Ska få finbesök av självaste Caroline Olsson! Eller Carro om man vill ta det lite snabbt och smidigt :)


Trötthet

Jag tror att detta är en seg dag för svenska folket. Känns som att ingen riktigt hänger med eller har huvudet påskruvat. Jag vet inte vad som hände i helgen som har gjort mig så himla trött. Det är tio gånger värre än i vanliga fall. Men ska slappa ordentligt ikväll så släpper det nog :)

Jan. 06, 2013

Jag ligger här helt utslagen på sängen. Inte sådär livet är så jobbigt trött (ja det finns en trötthet som känns så, för mig i alla fall) utan mer att jag jag känner att jag verkligen har hållt igång idag. Så då känns tystnaden och lugnet efter ännu mer underbart. Sen känslan av att veta att jag inte har något planerat imorgon är ännu bättre. Kommer ligga kvar extra länge i sängen och bara njuta!

Idag har vi varit på Disney on ice med Mattias släkt. De har haft detta som tradition hela hans liv och i år fick jag äran att få följa med. Det var jätte trevligt och man kände sig lite som ett barn igen. Har bara gått på det en gång tidigare och det var när jag och Carro fick för oss att måla teckningar till en tävling på Frölunda torg. Jag minns så väl Carros teckning på lilla sjöjungfrun och kommentaren efter hon fått veta att hon hade vunnit. Hon sa: de måste ha trott att det var någon yngre som målade denna. Vi var ju lite äldre än genomsnittet som tävlat.

Sen efter vi hade varit där så fick vi ut och åt. Åt tills det inte fanns ens en millimeters ledigt utrymme kvar i magen. Mattias tryckte ju faktiskt i mig en efterrätt också. Efter vi var klara på restaurangen så åkte vi till mamma och hämtade hunden. Där fick jag träffa underbara Ellie med. Den ungen utvecklas så snabbt! Hon pratar för fullt fast att orden kanske inte alltid är de rätta dock. Hon kallar mig för mamma och så får jag rätta till och säga Emma och då nickar hon instämmande. Det är som hon tänker: men det var ju det jag sa. Helt underbart att hon kallar sig själv för Ninni med. Men kunde inte bli något annat än glad av att få träffa henne.

På vägen hem stannade vi vid en affär och köpte massa godis som vi har tryckt i oss och nu hamnade man här. Där var väll hela min dag i en relativt kort text. Men det har varit en grym dag och det gör jag gärna om!


Jan. 04, 2013

Vilken läsning jag har framför mig! Jag har lånat en hundbok av en arbetskamrat som jag precis har huggit tag i och ska försöka läsa ut. Men jag är inte klar vare sig jag har läst ut den eller inte för jag har fått en bok av Mattias föräldrar och sen fått låna en annan som de egentligen köpte till den själva. Sen har jag några som jag haft sen tidigare. Men jag ser fram imot det.

Jag älskar att läsa men det senaste har jag helt enkelt bara inte haft motivationen. Man känner sig stressad och har tusen andra saker att tänka på och då hamnar det ganska lågt på ens prioriteringslista. Men det är något jag verkligen vill ta tag i igen och sen lär jag ju vara proffs på hundar efter detta med :)


Nytt år

Tycker lite synd om mig själv faktiskt. Jag har så jäkla ont i ryggen att det finns inte. Det är verkligen en sån där isande, stickande smärta emellanåt. Sen kan det gå en stund då jag tänker att nämen nu är det på bättringsvägen och sen slår det till igen. Jag har alltid haft problem med min rygg eftersom jag beslastar min vikt fel på fötterna. Så problemet med mina fötter visar sig på ryggen. Innan jag skaffade mina första sulor hade jag ont oftare än vad jag har i dagsläget. Så detta kanske är ett tecken på att jag borde köpa nya.

Utöver det är väll allt bra. Trött efter jul och nyår bara. Tycker inte att det nya året har varit så spektakulärt ännu men det kommer väll. Kan ju ge det en vecka innan jag klagar :) Mitt nyårslöfte får väll bli att börja blogga mer. Sen att se livet från den ljusa sidan lite oftare. Så onödigt att gräva ner sig för en liten skit sak när man kan vara lycklig! Jag skulle kunna skriva att jag ska äta nyttigare och träna mer men tror jag skulle ha svårt att hålla det ändå. Jag är inte riktigt där ännu. När man känner sig alltför stressad i övrigt så orkar man inte lägga ner tid och ork på den delen.
Men nån gång så ska just detta stå på min lista! När jag har bockat av alt som känns viktigare nu :)