jul m.m

Så var julen över! Det går så snabbt! Har inte riktigt haft tid de senaste dagarna till att skriva här. Haft fullt upp med att fira och umgås med min familj. Jag och Mattias firade redan på söndagen eftersom vi inte skulle vara tillsammans på själva julafton. Vi hade uppesittarkväll med bingolotto och åt julmat. Sen gjorde vi ju såklart det roligaste av allt, bytte julklappar. Fick en kamerablixt och fable 3 av honom. Blev helt överlycklig då jag velat ha både och väldigt länge. Min systemkamera fungerar inte så bra i mörker nämligen. Den inbyggda blixten ska man inte ens diskutera.. så dålig är den. Brukar kalla den discoblixten eftersom den bara blixtrar och blixtrar men inget händer.
 
Sen fable 3 har stått på min önskelista sen det kom. Dock är det första gången sen dess som jag har en spelkonsoll. Så äntligen fick jag ta del av fortsättningen av historien. Har varvat både ettan och tvåan så nu var det dags för trean tyckte jag.
 
Sen på julafton var jag som alltid hemma hos mormor och firade först. Sedan begav vi oss hem till mamma. Riktigt kul att umgås med släkt och familj som vanligt. Vi är lite udda men det är ju det som gör det ännu roligare. Där fick jag en massa saker som jag inte minns precis för tillfället. Får kanske försöka ta kort på grejerna och göra ett inlägg. Kanske är så många som är så intresserade av mina presenter men ändå :)
 
Nu sitter jag här och börjar faktiskt tröttna på att vara ledig. Det händer inte ett skit och känns som när man är hemma och är sjuk. Man är ju uttråkad efter en halv sek.
 
Så nu ska jag sätta mig och spela för att underhålla mig själv.

Då var det dags!

Så idag så är det då jordens undergång. Känns ganska exakt som vilken dag som helst. Dock så är jag lite tröttare än vanligt.. Scary! Jag hoppas jorden är kvar ett tag till för jag har lite saker planerat de kommande dagarna. Det kunde va snällt och ta det en dag då jag ligger hemma på soffan och inte har något att göra ist.

Nej nu ska jag sluta fjanta mig :) Ska ha filmkväll idag! Längtar! Det behövs efter denna veckan på jobbet. Den har känts precis som när man gick i skolan och blev sådär riktigt skoltrött. När man sa varje dag att man inte orkade en dag till. Jag tror man var rätt mesig som ung men nästan precis samma känsla har legat över mig denna veckan. Med andra ord är lite julledighet ett måste just nu. Ska dock jobba två dagar i nästa vecka men det är ju inte så farligt iaf.


En liten lista

En sak jag har tänkt göra länge är en lista med lite saker och udda fakta om mig själv. Det är sådana saker jag själv funderar på emellanåt. Så nu ska jag se till att faktiskt göra det. Jag lär dock glömma av alla saker jag tänkt på bara av den anledningen!

1. Jag AVSKYR när folk förstör min ordning eller tar mina saker utan att fråga. En sådan sak är att jag till exempel på jobbet har mina papper upplagda på ett speciellt sätt för jag vill ha koll på allt och sen tar nån mitt papper eller pillar i mina saker. Visst de får absolut låna mitt papper om de frågar men just det att de drar runt allt gillar jag inte.

2. Jag är något av en perfektionist i vissa tillfällen som kanske framstod i förra punkten. Om jag till exempel ska göra ett prov ska jag ha minst två pennor som ska ligga precis i kant med varandra och mina papper ska ligga snyggt på varandra eller i en rak linje bredvid varandra. Jag gillar med andra ord att vara organiserad.

3. Jag klarar inte av återupprepande ljud eller rörelser. Detta är något jag försöker komma över varje dag. Min käre pojkvän har nämligen en grej som gör att han konstant skakar med fotet om han ligger ner. Jag blir galen på honom för jag får en sån bubblande känsla även om jag försöker vara lugn. Nej det är inte min grej!

4. Jag kan inte kolla på film utan att prata. Jag skyller detta på att jag gått filmutbildning! Jag är den där alla tycke är jobbig som ska kommentera allt som händer och vad som är logiskt och inte.

5. Jag säger alltid herregud när jag inte har något mer att säga. Detta gör jag lite mer tyst för mig själv och det händer typ varje gång jag sitter med en grupp människor. Jag vet inte om det är rädslans för pinsamma tystnaden som spelar in.

6. Varje gång jag är sur/ledsen så sätter jag mig under köksbordet. Vi har ju ett sånt där högt barbord och en mjuk skön matta där så av någon anledning så känns allt lite bättre där. Så sitter man där tills man är på lite bättre humör och sen går man tillbaka till det man gjorde.

7. Jag är rädd för garderober. På natten är garderober det absolut läskigaste jag vet. Står en garderob öppen i samma rum som jag ska sova i så kan jag inte kolla. Allt detta är självklart när det är mörkt. Dörren måste vara stängd innan det ens finns en chans till att jag kan somna.

Just nu kommer jag faktiskt inte på mer. Det kanske inte var de mest intressanta punkterna men ni vet ni lite mer om mig i alla fall :) Nu ska jag faktiskt sova så jag kommer upp i tid imorgon!


Dumma mobil

Lyckades försova mig idag för att mobilen laddade ur under natten. Extrem lyckat känner jag! Men jag trodde den låg på laddning men antingen så glömde jag sätta i den eller så har Mattias bytt och satt i hand mobil istället. Vaknade lite mer än en halvtimme efter jag börjat och det var ju bara att slänga sig upp och fixa till sig lite snabbt.

Jag hatar ju verkligen det här med att komma försent. Jag får ju typ ångest! Jag är en sån som hellre är alldeles för tidig än försenad. Men det händer väll alla nån gång så jag ska inte klaga xD


Tack att ni läser!

Kul att se att ni inte gett upp helt och att ni fortfarande kollar in här på bloggen även fast jag kan ha långa perioder utan att skriva någonting. Jag brukar ju ha kanske fem stycken som kollar in och sen blir den ju ingen eller en som fortsätter kolla fast jag inte skriver :)

Så det gör mig väldigt glad att veta att nån är lite intresserad. Kanske inte är någon direkt toppbloggare och jag skriver mest om min rätt så tråkiga vardag. Men det värmer att ni fortfarande kollar in ändå!
 
Det är väll ingen som har missat dagens händelse föresten? Det har varit kaos på plusgymnasiet för att någon hade startat ett instagram konto där de hängde ut ungdommar. Det var väldigt många som inte riktigt tyckte om denna personen och åkte dit för att slå ner henne eller något i den stilen. Så ca 500 personer ska det tydligen varit där och det hade varit värsta upproret. När vi fick rast på jobbet så gick alla ner för att kolla men då hade allt lugnat ner sig vilket som var bra i sig men jag var aningen nyfiken!
 
 

Snart är det slut

Ja nu på fredag är det tydligen jordens undergång, igen. Börjar bli aningen ironiskt nu. Jag själv tycker att det är ju bara löjligt att försöka förutspå när det ska hända. Nån gång så sker det och lika bra då är väll att inte va förberedd? För vem vill gå och veta att jo men idag ska jag dö! Lev varje dag som det vore din sista istället och våga va lycklig. Så behöver man inte oroa sig.

Skulle det vara så att jorden skulle gå under så tror jag inte att det bara slår till sådär huxflux en dag och sen är allt borta. Det är nog något som händer rätt successivt.

Men jag säger såhär, ska jorden gå under kan den väll i vilket fall vänta med det tills efter jul? Låta folk få ha lite trevligt först :)


Julfint

Nu när ni har fått sett hur jag har pyntat på jobbet så tänkte jag visa vad vi har slängt ihop hemma för att få lite stämning. Eller ja en av sakerna! Mattias som hade fixat till det mesta just där mer än att jag klädde palmen. Vi har ju faktiskt ingen julgran så nått måste man ju ersätta det med! Jag tycker det blev jätte mysigt och jag är tvärnöjd! Anledningen att det står såpass högt upp är för att vi har en hund som gillar att gnaga på saker. Så den fick stå på ett Zelda säkert ställe!

Nån annan dag kan ni få se resten av lägenheten!


Försvinn dumma känsla!

Något som verkligen skrämmer mig är att jag börjar känna något i halsen. En stickande känsla. Det gör ju inte ont men känns precis som innan man blir sjuk. Det sista jag vill är att bli sjuk nu. Vill verkligen vara frisk nu till jul. Får väll dricka mycket vatten och te och allt det där som ska hjälpa mot sådant.

Något tips på hur man håller sig frisk när man börjar få känningar? För kommer inte gå med på att vara mer sjuk nu! Har ju varit det av och på senaste månaderna. Så nu får det räcka för ett tag. Så ge mig tips nu så jag slipper detta! :)

Skynda dig julen!

Jag vill att det ska bli julafton typ.. Nu!! Jag är taggad till tusen och känns som de borde va dags nu. Tiden går fort men inte tillräckligt fort för mig. Jag har pyntat och fixat hemma och julkänslan är verkligen på topp nu.

Det är inte bara hemma som det är pyntat. Har pimpat till min dator på jobbet med. Eller jag la bara till en sak och resten har mina arbetskamrater fixat. Men tycker det är sjukt fint. Ska nog behålla det så :)


Pepparkaksbak!

Så är det redan söndag igen! Helgen har en förmåga att bara flyga förbi. Fredagen bestod av att bara sitta framför tv:n/datorn och vara riktigt slapp. Det var ordentligt uppskattat av min kropp. Sen igår skulle jag egentligen ha åkt till Mattias familj och bakat pepparkakor men så blev Mattias dålig under natten. Stackars lille pojk!
Så sov knappt något på hela natten så det blev inget bak. Istället stannade jag hemma och tog hand om honom.
Vi hade rätt mysigt ändå och kollade på film.

Idag ska jag istället till min familj och baka pepparkakor med dem istället. Ska bli kul när alla är samlade igen. Bättre familj får man ju leta efter. Kul när Ellie får vara med och baka också!

Igår kände jag att jag ville komma in i julstämning lite mer så bestämde mig att pussla. Det var ett julpussel som vi fick av Mattias föräldrar och tyckte det var så sött att jag inte kunde låta bli! Jag brukar vara förfärligt dålig på pussel så detta var mer min nivå!


I'm alive!

Ville bara göra ett inlägg och informera om att jag fortfarande lever. Har ju haft feber de tre senaste dagarna så har inte haft så mycket ork över till annat. Från och med nu ska jag inte bli mer sjuk. Ska ta vitaminer och se till att hålla mig frisk.

Jag är så trött på att vara hemma från jobb och att bara ligga på soffan och sova bort hela dagar. Det är väll ingen som gillar att vara sjuk dock! Men varit det väldigt mycket det senaste. Men nu ska det bli ändring på det. Får sätta igång och träna med.

Just nu sitter jag på jobbet och älskar ändå att det är fredag. Vill träffa folk!

Sleepy

Nu har appen lagt ner igen. Ovanligt.. Försökt blogga ett par gånger men appen bra stängs ner när man öppnar den. Tagit bort och laddat ner igen utan resultat. Får väll hoppas att de fixar det snart med tanke på att jag aldrig sitter vid datorn. Eller ytterst sällan i vilket fall.

Just nu ligger jag på soffan helt utslagen. I fredags var jag i Borås med jobbet och igår låg jag hemma hela dagen och åkte sen hem till Mattias föräldrar där de hade efterfest för att fira att de hade lyckats med första showen. Haha antingen var det de eller så var de bara sugna på att festa :)
Jag var ju inte direkt party dock för huvudet hängde inte riktigt med!

Så idag har jag legat framför tvn som sagt och sovit lite :) hur mysigt som helst. Om en stund ska jag iväg på deras show som de har för sista gången idag. Ska bli kul att se faktiskt!

Woops!

Då var klockan 22:30 fast jag satte 22 som gräns för att lägga mig. Somnade dock en stund framför tvn så är lite piggare. Var riktigt gött kan jag lova! Fast vaknade när Mattias kom hem och där rök min skönhetssömn.

Men vi får sätta upp tio som mål imorgon med så kanske det går då istället. Just nu fixar jag mat istället. Det är för att jag ska ha någon matlåda imorgon. Ska nog inte äta av det ikväll. Har ätit lite tidigare så behövs nog inte mer :)

Det blir fisk och potatis. Nomnom!


Det börjar kännas

Nu börjar det kännas av det här med omställning och dålig sömn. Kan inte sluta gäspa och gnugga ögonen. Så idag ska jag hem och bara slappa järnet efter jobbet. Kanske powernapa lite med :) sen är väll tanken att i alla fall försöka lägga sig i tid. De ultimata skulle vara att lägga sig typ 10. Då skulle jag vara lycklig. För att sova är ju typ det bästa som finns! Tycker jag varje morgon i vilket fall :)

Men idag ska det inte bli några bortförklaringar utan jag ska fokusera på bara mig för en dag. Ger kanske lite egoboost med för den delen. Får väll se hur mycket jag håller på detta nu med!

Jag kan lova att försöka i alla fall :)


Omställning.. Igen

Jag kör den här omställningsfasen allt för ofta! Jag har varit sjuk såpass mycket att jag har en eller två veckor där jag ställer om till att inte jobba och då kanske man inte går och lägger sig riktigt i tid. Så helt plötsligt ska man tillbaka till jobb och då ska man ha bestämda tider igen.

Vanligtvis brukar jag nästintill gå in i väggen under dessa perioder för att det är jobbigt att ändra beteendet över en dag. Men denna gången har det gått riktigt bra. Vaknat i tid och visst jag har varit trött men inte mer än vanligt. Så tagit mig iväg till jobbet utan vidare problem. Problemet ligger dock i att jag har svårt att komma i säng på kvällen. Till slut så lär jag väll börja anpassa även det och lägga mig i tid. Detta är ju inget jag skött innan heller dock så det lär ju ta ett tag!


Känslan i kroppen

Julkänslan är på topp när det snöar ute och när de spelar julmusik på bussen. Då känns det inte lika jobbigt att ta sig upp på morgonen.

Jag ska faktiskt till jobbet idag :) första gången på 2 veckor! Men nu är nästan alla kramper borta och jag börjar må bra igen. Nu hoppas jag att det håller sig så med och att jag slipper stressa upp mig över allt möjligt. En sak som undvika stress är att jag är klar med alla julklappar utan 1 sista. Så man slipper springa runt som en galning någon dag innan jul för att hitta allt då i alla fall. Varför har jag inte gjort såhär alla år?

Nej nu känns allt bra och jag verkligen längtar till jul. Första julen med Zelda också så får väll köpa en present till henne med :)